Rotterdam – De stem van de zee van Mara Li is genomineerd voor de Harland Award romanprijs en behoort hiermee tot de beste Nederlandstalige fantasy. Als beginnende uitgeverij zijn wij ontzettend trots op deze nominatie, naast genomineerde titels van o.a. Querido en Luitingh Sijthoff.

Harland Award romanprijs
Voor het eerst wordt in 2016 de Harland Award romanprijs uitgereikt voor beste Nederlandstalige fantasyroman van het afgelopen jaar. Uitgever Natasja Storm: “Ik werd gebeld door Martijn Lindeboom met het nieuws dat De stem van de zee op de shortlist stond. Ik was zo ontzettend verrast! Als kleine en jonge uitgeverij kun je van zoiets alleen maar dromen. Het is in de huidige economie niet gemakkelijk om tussen de grote uitgevers op te vallen. Een plek op de shortlist van de beste Nederlandse fantasy van 2015 is dan ook een fantastische beloning.”
De jury van de eerste editie van de romanprijs bestaat uit 3fm-DJ Eva Koreman, boekverkoper van het jaar Lisa Snijders, NRC-boekenrecensent Roderick Nieuwenhuis, VN-journalist Marijn van der Jagt en fantasyauteur Adrian Stone. De shortlist is gekozen uit 41 inzendingen uit Nederland en Vlaanderen.

3d-stemvandezeeOver De stem van de zee
Ik ben in de zee geboren.
In de nacht dat mama moest bevallen, rolden de golven als reuzen naar het strand en krijste mijn moeder als de meeuwen. Ze riep net zo lang om de zee tot mijn vader er gehoor aan gaf en haar zwoegende lichaam in zijn armen naar buiten droeg. Daar lag ze in een witte jurk op haar rug in de modder, haar benen wijd in de branding. De golven trokken me naar buiten. Voordat mijn vader me vast kon grijpen, had ik al kennis gemaakt met het zilte water.

Nimue kent haar moeder slechts uit verhalen. Na een allesverwoestende storm verlaat ze haar vissersdorp om samen met haar broertje Arthur naar haar op zoek te gaan. In een continent waar de Zwarte Griep steeds meer mensen het leven kost, reist Nimue haar familiegeschiedenis achterna in de hoop dat het zal leiden naar hun moeder. Tijdens haar tocht vertoont een in flarden mist gehulde gestalte zich steeds weer aan haar. Waarom wordt ze door hem achtervolgd? En welke connectie hebben Nimue en Arthur met de Andere Wereld, de sfeer van de geesten?

De serie
De stem van de zee is het eerste deel in de trilogie Eiland in de mist. Met haar poëtische taalgebruik weet Mara Li een magisch-historische sfeer op te roepen tegen een futuristische achtergrond. Deze maand is het tweede deel, De roep van Avalon, verschenen. In de zomer verschijnt het derde deel: De komst van de koning.

Mara Li ontmoeten?
Op 20 februari zal Mara Li aanwezig zijn op het YAA evenement bij boekhandel Stumpel in Almere. Het evenement begint om 16:00 en duurt tot 19:00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
* is verplicht
Bezoek de Young Adult Shop
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook