IMG_8698Een echte boekenwurm draagt haar boeken het liefst met zich mee. In plaats van het meeslepen van al dat gewicht kun je ook een kleinere versie aan je oren dragen. Zo ziet iedereen alsnog dat jij een boekenliefhebber bent!

Benodigdheden

– Karton
– Papier
– Potlood
– Schaar (of papiersnijder)
– Liniaal
– Naald en draad
– Punaise
– Oorbellenhaakjes

Stap 1

Knip om te beginnen twee rechthoeken uit het stuk karton. Hiermee maak je de kaft van je toekomstige boek. Breedte: 4.5 cm, lengte: 3cm.

IMG_8668IMG_8669

Stap 2
Om het boek op te vullen knip je 16 rechthoeken uit papier. Breedte: 3.8 cm,  Lengte: 2.7 cm.

IMG_8671

Stap 3

De rechthoeken van papier moeten nu worden vastgemaakt aan de kaft. Begin door het papier in het midden van de kaft te leggen. Daarna prik je met een punaise drie gaten.

IMG_8672

Stap 4

Rijg het draad door het gat van de naald en steek de naald naar beneden door het bovenste gat. Laat de naald terug komen door het tweede gat en weer verdwijnen in de derde. Steek hierna terug omhoog via het tweede en eerste gat.

Knoop het touwtje aan de achterkant van het boek.

IMG_8675

Stap 5

Nu het boek in elkaar zit is het tijd om deze wat mooier te maken! Print bijvoorbeeld de kaft van je favoriete boek of gebruik een klein stuk kaftpapier. Als je ervoor kiest om de kaft van je favoriete boek te gebruiken, zorg dan dat de gekleurde ruimte om de afbeelding heen 8.26 breed en 5 cm lang is.

IMG_8680

Knip de geprinte afbeelding uit en draai hem op zijn kop. Leg het boek er op en teken schuine lijnen die naar het midden lopen van een zijde. Knip de hoeken er daarna af en vouw de randen.

IMG_8682IMG_8683

Stap 6

Nu kan je het boek in zijn kaft schuiven!

IMG_8684

Stap 7

Nu de twee boeken klaar zijn moeten ze natuurlijk nog aan het haakje van de oorbellen komen te hangen. Rijg een draadje onder het draad door waarmee het boek bij elkaar wordt gehouden. Friemel het touwtje door de ring van het oorbellenhaakje en knoop het touwtje vast.

IMG_8691

Zie daar het eindresultaat! Draag jij straks ook je zelfgemaakte boekoorbellen?

IMG_8694 IMG_8698

Liefs,
Storm Chaser – Malou Micola von Fürstenrecht

stormchasers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
* is verplicht
Bezoek de Young Adult Shop
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook