Harland-Awards-romanprijsJen Minkman heeft de tweede prijs van de Harland Awards Verhalenwedstrijd gewonnen. De ruim tweehonderd inzendingen zijn beoordeeld door een kritische jury met daarin onder andere Thomas Olde Heuvelt, Tomas Ross, Peter Schaap en Christien Boomsma. Afgelopen zaterdagavond werd tijdens het Gala van het Fantastische Boek de Harland Awards uitgereikt in de Rode Hoed in Amsterdam. Daarbij waren meer dan 400 schrijvers, uitgevers en lezers van fantasy, horror, sciencefiction en magisch-realistische literatuur aanwezig. Storm Publishers auteur Mara Li was aanwezig als genomineerde voor de allereerste Harland Awards Romanprijs voor beste Nederlandstalige fantasyboek van 2015.

Jen Minkman’s verhaal bevat prachtige boodschap
De jury zei over de inzending die de tweede plaats had behaald dat de spanning erg goed was opgebouwd, dat de personages geloofwaardig waren en echt tot leven kwamen en dat het verhaal een prachtige boodschap bevat. Op dat moment begon Jen Minkman voorzichtig te hopen dat het misschien over haar Exodus zou gaan. Dat ze daadwerkelijk zo hoog zou eindigen in een wedstrijd die bekendstaat als een prestigieuze schrijfwedstrijd, had de auteur zelf niet verwacht. “2016 is voor mij nu al een geweldig boekenjaar. Niet alleen door deze tweede plaats bij de Harland Awards en door mijn nieuwe boek dat eind deze maand bij Storm Publishers zal verschijnen, Het Boek van Voorheen, maar ook omdat ik met mijn eigen uitgeverij ben begonnen, Dutch Venture Publishing.” Minkman volgt hiermee het voorbeeld van verschillende populaire Amerikaanse schrijvers die zowel bij traditionele uitgeverijen hun werk laten verschijnen, als zelf uitgeven. Minkman is daarmee een van de Nederlandse voorlopers op het gebied van ‘Hybrid Publishing’.

Bijzonder gala voor Storm Publishers
Storm Publishers kijkt terug op een bijzonder Gala van het Fantastische Boek. Eerder al werd auteur Mara Li met haar werd De Stem van de Zee genomineerd voor de Harland Awards Romanprijs. Deze werd tijdens het gala voor het eerst uitgereikt. Debutant Mara Li was sprakeloos toen ze hoorde dat ze met haar eerste boek meteen op de shortlist terechtkwam: “Dat is iets waar je als schrijver alleen maar van kunt dromen!” Dat schrijver Jen Minkman vervolgens op het podium geroepen werd bij de uitreiking voor het beste korte verhaal in het fantastische genre, had de jonge uitgeverij niet durven voorzien. Met een nominatie en een tweede plaats kan Storm Publishers terugkijken op een meer dan succesvolle Harland Awards: “Uiteraard was Storm Publishers al razend enthousiast over het schrijftalent van auteurs Mara Li en Jen Minkman,” stelt Natasja Storm, eigenaar van de uitgeverij. “Dit mooie resultaat bevestigt en onderstreept dit nog eens extra.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
* is verplicht
Bezoek de Young Adult Shop
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook