winter_seizoen De winter is dit jaar nog niet zo streng geweest, maar koud was en is het wel. Een perfect moment om met een goed boek en een deken op de bank te kruipen.

Bij winter hoort een winters thema. Daarom heeft Storm Publishers voor het winterseizoen een passende lay-out ontworpen om in de gezellige winterse sferen te blijven. Voor degene die het nog niet hebben gezien, check de Facebook pagina!

Om de rest van de winter lekker warm door te komen hebben wij in deze wintertip;

 

*One book that will get you through the cold

*One drink that will keep you warm

*One gift for your bookish valentine

 

Er zijn twee verschillende systemen om uit te zoeken wanneer een seizoen begint en eindigt. Volgens het astrologische systeem eindigt de winter dit jaar op 28 februari en het meteorologische systeem zegt dat de winter eindigt op 20 maart. In beide systemen valt in ieder geval één van de meest favoriete (of minst favoriete) feestdagen van het jaar: Valentijnsdag!

Wist je dat Valentijnsdag teruggaat tot in de derde eeuw na Christus? In deze tijd leefde in Rome priester Valentinus. Hij stond bekend om de goede daden die hij verrichte, bijvoorbeeld voor de zieken, ouderen en armen. Op een dag genas Valentinus de dochter van de stadhouder van Rome, Asterius. Asterius was hem zo dankbaar voor deze genezing dat hij zich tot het christendom bekeerde en alle christelijke gevangen meteen vrij liet. In deze tijd werden de christenen vervolgd in het Romeinse Rijk en daarom was dit voor keizer Claudius II genoeg reden om Valentinus op 14 februari 270 te onthoofden. Sommigen zeggen dat Valentinus werd onthoofd omdat hij in het geheim jonge stellen liet trouwen, dit was iets wat keizer Claudius II streng verboden had.

Later werd Valentinus heilig verklaard door de kerk en werd 14 februari een feestdag die vooral in Engeland werd gevierd. Het was toen nog niet normaal om openlijk je liefde aan iemand te uiten, maar op 14 februari werd hier een uitzondering voor gemaakt en kon iedereen zijn geliefde ongestraft verassen met een cadeau of een brief.

 

*One book that will get you through the cold… Hittehitte-plat-omslag-klein

Bij winter denk je meteen aan kou. Het liefste zou je daaraan willen ontsnappen door meteen een ticket te boeken naar een ver, tropisch oord. Jammer genoeg is zo’n ticket voor veel mensen veel te duur.

Een goedkopere, maar even goede, versie van dat tropische oord is Hitte, het New Adult debuut van Lis Lucassen (pseudoniem voor thrillerschrijfster Olga Hoekstra).

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

Hitte verschijnt binnenkort. De eerste hoofdstukken zijn gelukkig hier al te lezen op de website van Storm Publishers! Zo kan je de tijd tot de verschijningsdatum ook gedeeltelijk doorbrengen op een tropisch eiland in plaats van in ons koude kikkerlandje.

 

Nieuwe afbeelding*One drink that will keep you warm

Warme chocolademelk! Het ultieme winterse drankje. Je kunt je zomerse boek oppakken en het weer trotseren om in een gezellig cafétje dit heerlijke drankje te drinken terwijl je Hitte leest of je maakt het thuis zelf!
Voor het gemak hebben wij een lekker en makkelijk recept voor warme chocolademelk voor je opgezocht. Sla in de supermarkt de ingrediënten in, of laat dit door je ouders, vriend, vriendin etc. doen zodat jij niet door de kou hoeft, en ga aan de slag.

Ingrediënten voor twee mokken:

  • 50 gram pure chocolade, in stukjes
  • 2 tl suiker
  • 15 gram cacaopoeder
  • 1 liter (volle) melk

Als eerste roer je de cacaopoeder met de suiker en een flinke scheut melk in een kommetje door elkaar tot een glad papje. Wanneer je hiermee klaar bent zet je een steelpannetje met de rest van de melk op het fornuis en hier giet je het cacaomengsel bij. Je moet blijven roeren in de melk, zodat deze niet aankoekt. Wanneer de melk bijna kookt voeg je de stukjes chocolade toe. Daarna mix je dit door de melk met een garde. Let wel op! Als de melk omhoog borrelt, moet je meteen het vuur uitzetten.

De warme chocolademelk schenk je in twee mokken, bijvoorbeeld de stoere mokken van yashop.nl! (binnenkort online!) Als finishing touch kan je hier mini-marshmallows of slagroom aan toevoegen. Over de slagroom kan je ook kaneelpoeder strooien voor wat extra smaak.

 

i-write-because-i-talk-too-much*One gift for your bookish valentine

Een Valentijnscadeau. Hét belangrijkste cadeau, waarmee je laat zien hoeveel je wel niet om je vriend/vriendin/jezelf geeft en dat je ze vanbinnen en vanbuiten kent. Normaal ben je misschien weken bezig met het uitzoeken van het perfecte cadeau, maar deze taak nemen wij je dit jaar uit handen! Je kunt natuurlijk een boek kopen, maar dan blijft de vraag of jouw Valentijn die niet al in de boekenkast heeft staan/ gaat kopen voordat het Valentijnsdag is/of hij/zij het gekozen boek wel leuk vindt. Met dit cadeau heb je die problemen niet! Koop voor jouw Valentijn een milieuvriendelijke tas van Storm Publishers! Jouw Valentijn hoeft nooit meer plastic tasjes te vragen in de boekwinkel om de slag van de dag in te doen en weg zijn de problemen van tasjes die scheuren door het gewicht van alle boeken en in de handpalm snijden. Deze tas kan het gewicht van de boeken houden, door de lange handvaten kan hij makkelijk over de schouders gedragen worden en hij heeft een leuke tekst op de stof staan! Ga snel naar shop* van Storm Publishers en koop dit attente cadeau voor jouw Valentijn.

Geniet van de verdere winter en vertel ons wat je van de tips vond!

Liefs,
Storm Chaser – Linda van Oosten

stormchasers

 

 

 

 

*De YA Shop komt binnenkort online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
* is verplicht
Bezoek de Young Adult Shop
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook