afbeelding seizoenstips-zomerVakantie is ontspannend, reizen is inspirerend: dé ideale combinatie voor een boekenwurm! De meesten van ons hebben immers ook schrijfambities. Nieuwe plekken brengen nieuwe ervaringen, inzichten, contacten… genoeg voeding voor het schrijversbrein! En die kun je dan weer gebruiken om mee te doen aan onze YA- en NA-schrijfwedstrijd.

In de vakantie heb je eindelijk de tijd om te doen wat je je al die tijd al voornam. Je kunt je leesachterstand inhalen aangezien je je nog-te-lezenstapel hebt zien groeien tot een pijnlijke hoogte. Of uitstapjes maken met vrienden. Die ene stad bezoeken die je altijd al wilde zien. Of gewoon genieten van de rust en vrijheid, bijvoorbeeld in het toeristische Spanje. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, je gezelschap is goed: een perfecte zomervakantie. Tussen het bezoeken van allerlei bezienswaardigheden door op het terras een drankje te drinken onder het genot van churros. Na de siësta aan het zwembad met een boek, bijvoorbeeld de verhalenbundel In Opstand. ’s Avonds kijken naar de sterren, heerlijk zwijmelend in het prachtige Spanje.

Om van deze zomer een perfecte zomer te maken hebben we in dit zomerartikel:

  • One book that will get you through the Summer… In Opstand
  • One recipe made in heaven… Churros
  • One day in… Spain

 

One book that will get you through the summer… In Opstand

In de dystopische bundel In Opstand zijn drie korte verhalen van Mara Li, Jen Minkman en Lis Lucassen opgenomen.

subversivasHet boek was er al in het Engels onder de titel Defiant, maar is recentelijk ook in het Spaans verschenen. De Spaanse titel voor deze bundel luidt Subversivas – Tres historias distópicas. Dus als je je Spaans wilt bijspijkeren, is hier je kans! 😉 Een verhalenbundel is daarnaast altijd goed voor op vakantie: niet één, niet twee, maar drie keer genieten van een goed verhaal!

Wat doe je als je hele leven gebaseerd lijkt op leugens? Als de samenleving waarin je leeft helemaal niet zo goed en groots is als iedereen je wil doen geloven? Voor Emma, Leia en Justa is er maar een manier om te overleven: door in opstand te komen. 

Verkrijgbaar bij in onze YA Shop en als e-boek op Amazon, Kobo, iTunes en Google Play
In het Spaans verkrijgbaar op Kobo, op Amazon en op Google Play

 

One recipe made in heaven… Churros

Churros zijn een snack gemaakt van gefrituurd tarwedeeg. Deze zoete lekkernij komt uit Spanje en wordt daar geserveerd met warme gesmolten chocolade waar de churros in worden gedoopt. Churros kunnen stengels zijn, maar worden ook geknoopt of opgerold. Vandaar dat ze soms ook worden aangeduid als Spaanse donut. Geschikt als tussendoortje en als nagerecht. Lekker smullen gegarandeerd met dit makkelijk te maken recept:


One day in… Spain

Spanje is een ideale vakantiebestemming om, naast culturele activiteiten te ondernemen, lekker te relaxen en je hoofd leeg te maken. Verkoeling aan het zwembad onder het genot van cocktails met tapas. Samen met geliefden, familie en/of vrienden beleef je een topvakantie in Spanje, of je daar nou werkelijk bent of je eigen sfeer creëert. Wat dacht je van een dagje Spaanse sfeer? Maak lekkere Spaanse hapjes en drankjes klaar, kies een leuke film of ga voor de Spaanse flamenco muziek en zorg voor gezelligheid met leuke mensen: gegarandeerd een topavond!

Kortom, ik zeg: olé!

Liefs,
Storm Chaser – Femke van de Griendt

stormchasers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
* is verplicht
Bezoek de Young Adult Shop
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook