Interview 5 - Anita Henriët - auteursfoto kleinAnita Henriët (1976) heeft van kinds af aan al een grote fantasie. Alleen vonden de verhalen vooral in haar hoofd plaats. Als dertiger ontdekte ze het plezier van het schrijven en schreef ze haar eerste boek, de hoofdstukken ervan postte ze op een platform. Haar bron van inspiratie zijn vooral de uitdagingen die het leven biedt. Thema’s als liefde, transformatie en anders zijn, vermengd met een vleugje fantasie, spelen dan ook veelvuldig een grote rol in haar verhalen. Ze coacht (hoog)gevoelige kinderen en jongeren en woont in Almere. Met Instinct staat ze in onze top tien.

 

 

Waarom heb je besloten mee te doen aan onze schrijfwedstrijd?

‘Eigenlijk was ik van plan om na een rondje afwijzingen voorlopig even niets meer op te sturen. Ik merkte dat mijn plezier van het schrijven eronder ging lijden en dat was het mij allemaal niet waard. En toen zag ik per toeval de schrijfwedstrijd voorbij komen …. Direct begon het diep van binnen te kriebelen en kwam de vraag in me op: stel dat….? Na veel wikken en wegen, heeft deze vraag mij uiteindelijk over de streep getrokken.’

 

Jouw verhaal staat in de top tien. Hoe voelt dat?

‘Ik ben bijzonder trots op mezelf. Alhoewel ik moet toegeven dat ik het eerste uur in een soort shocktoestand heb doorbracht. Ik heb daarna volgens mij wel tien keer de mail bekeken of ik het echt goed gelezen had. Vervolgens kwam de blijdschap en het YES-moment. Dat ik in de shortlist terecht ben gekomen, is het grootste compliment dat ik heb kunnen krijgen voor alle tijd en energie die ik in Instinct heb gestoken.’

 

Wat was je grootste inspiratiebron voor Instinct?

‘Het verhaal Romeo & Juliet. De tweestrijd die ze allebei ervaren, zoals: ‘Ga ik voor mijn eigen geluk, ondanks de consequentie die het met zich meebrengt of blijf ik mij schikken naar de verwachtingen van anderen?’, vind ik zowel in het verhaal als in het dagelijks leven een boeiend onderwerp. Het werd het uitgangspunt van Instinct en de daarop volgende delen.’

 

Jouw manuscript viel binnen het genre New Adult. Is dat het genre waar jij je op wil richten?

‘Ja, het is een genre waar ik mijn creativiteit volledig in kwijt kan. De meeste boeken die ik tot nu toe in dit genre heb gelezen, zijn afkomstig uit Amerika. Hier wil ik graag verandering in brengen.’

 

Stel dat je wint, wat zijn dan je plannen?

‘Het is mijn droom om heel veel mensen te entertainen met mijn boeken, zowel nationaal als internationaal. Door de nominatie is deze droom een stap dichterbij gekomen en hopelijk wordt het 15 januari realiteit.’

 

 

Aankomende woensdag publiceren we het interview met Mascha Schoonakker, auteur van Zielverzamelaar. Vrijdag 15 januari wordt op de YA Book Bash bekendgemaakt wie er naar huis gaat met een uitgeefcontract. Get your tickets now.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
* is verplicht
Bezoek de Young Adult Shop
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook