SONY DSCJennifer Bonnet (1991) woont te Gent (België) en werkt dagelijks met kinderen in beroepsvorm en dieren als hobby. Naast haar grote voorliefde voor paarden schrijft ze ook al een zestal jaar boeken, als hobby, uit liefde. Het schrijven is grotendeels voort gekomen uit het lezen van andere boeken, uit dromen en ideeën. Meestal schrijft ze in het hedendaagse maar ze gaat de uitdaging niet uit de weg om nieuwe dingen te proberen. Met Zieldenker staat ze in onze top tien.

 

 

Waarom heb je besloten mee te doen aan onze schrijfwedstrijd?

Zieldenker is van in het begin altijd een beetje speciaal voor me geweest. Het gaf me altijd het gevoel dat ik er verder mee zou kunnen geraken. Na een aantal keer herschrijven lag het daar gewoon, ik had niet echt een idee wat ik ermee verder moest. Dus toen de schrijfwedstrijd online kwam en ik het voorlegde aan mijn zus en mama zeiden ze gelijk dat ik moest mee doen. ‘Je moet durven in je leven,’ zei mijn mama. Dus heb ik me gelijk achter mijn laptop genesteld en meegedaan aan de schrijfwedstrijd. Je hebt uiteindelijk niets te verliezen, je wordt er altijd een beetje beter door. Ik zag het als een mooie kans om te groeien. ‘

 

Jouw verhaal staat in de top tien. Hoe voelt dat?

‘Toen ik die mail kreeg wist ik niet wat me overkwam. Ik heb hem zeker tien keer opnieuw gelezen,  ben dan als een gek beginnen rond springen door het huis heb hem daarna zeker nog tien keer opnieuw gelezen. Ik geloofde het de eerst niet, ik had geen flauw idee dat ik het zou redden tot de top tien. Nooit gedacht. Ik heb mijn boek gelijk opnieuw gelezen terwijl alles in mijn lichaam van ongeloof naar verbazing slingerde. Veruit het geweldigste gevoel van afgelopen maanden. Ik zou de mail moeten ophangen boven mijn bed, om iedere keer weer dat beetje gevoel van trots terug te voelen. De glimlach hangt nog steeds op mijn lippen, ik ben in de zevende hemel.’

 

Wat was je grootste inspiratiebron voor Zieldenker?

‘Ik heb één scene uit Zieldenker gedroomd. Die droom heeft heel het proces in gang gezet en me zo tot het schrijven gekregen. Die droom is dan ook lange tijd mijn grootste bron van inspiratie geweest omdat ik er zo veel kanten mee uit kon. Verder haal ik altijd inspiratie uit boeken, series, muziek of gewone afbeeldingen. Voor mij is een goede film genoeg om wat inspiratie op te wekken en meteen weer aan het schrijven te gaan. Ik heb een plakboek vol inspirationele afbeeldingen en foto’s, dat helpt me ook altijd op weg als het eens wat minder gaat. Stiekem ben ik een grote fan van dramatische en moeilijke liefdesrelaties, hierdoor kreeg ik hopen inspiratie en ideeën voor mijn eigen traag en moeilijke relatie in het boek. Ik had bij Zieldenker niet echt één bron van inspiratie, het kwam een beetje van overal.’

 

Jouw manuscript viel binnen het genre Urban Fantasy. Is dat het genre waar jij je op wil richten?

‘Voornamelijk wel. Ik vind het leuk om een verhaal een realistische setting te geven. Als je je ogen sluit en je kunt je meteen een stad rondom je voorstellen met normale mensen, normale huizen, voorbijrazend verkeer. Het is een gevoel dat we allemaal herkennen uit ons eigen leven. Dat maakt het ook zoveel gedetailleerder, omdat het gevoel zo echt is. En dan voeg je dat beetje bovennatuurlijke eraan toe en dat zorgt er dan weer voor dat je binnen die gekende wereld verrast word door iets nieuws. Ik vind het leuk om het realistische met het onrealistische te verweven, het kan zoveel verschillende kanten uit gaan.’

 

Stel dat je wint, wat zijn dan je plannen?

‘Eerst een weekje alles laten bezinken en genieten van het gevoel. Nee, ondanks dat ik waanzinnig uit mijn dak zou gaan en superblij zou zijn denk ik dat ik vooral blijf doen wat ik doe. Als er een uitgeefcontract mijn bus komt binnen gevlogen dan zal al mijn aandacht daar naartoe gaan. Maar daarnaast wil ik me dan ook echt weer gaan richten op het vervolg van Zieldenker en op mezelf. Ik wil mezelf graag nog bijscholen om beter te schrijven, betere spelling te beheersen en over het algemeen nog sterker te gaan schrijven. Koel blijven in het hoofd en genieten van de rit denk ik, maar bovenal mezelf blijven en verder gaan met schrijven.’

 

 

Aankomende donderdag publiceren we het interview met Morgan Blade, auteur van Muse Academy. Dit is het laatste interview voor de bekendmaking van de winnaar(s) op de YA Book Bash. Get your tickets now.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
* is verplicht
Bezoek de Young Adult Shop
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook