Interview 4 - Julia J. Ester - auteursfoto kleinJulia J. Ester (1989) woont in het mooie Friesland en schrijft al vanaf haar zevende jaar verhalen en gedichten. Wat haar ontzettend boeit zijn oude volksverhalen, sprookjes, mythes en sages waar ze helemaal in op kan gaan. Hierdoor geïnspireerd bedenkt ze haar eigen verhalen, meestal met een griezelig randje. Ze zat in de talentenklas op het conservatorium en heeft nu een eigen praktijk waar ze pianoles geeft. Met Het spel van de duivel staat ze op de shortlist.

 

 

Waarom heb je besloten mee te doen aan onze schrijfwedstrijd?

‘Ah, dat vind ik een goeie vraag! Stel je voor: na lange jaren zwoegen heb je dan eindelijk je manuscript klaar. De volgende stap is het opsturen naar een uitgeverij.  Vol goede moed stuur je het op maar meestal moet je heel lang wachten op een reactie en soms krijg je niet eens antwoord terug. Of je krijgt een standaard afwijzing via de e-mail. Een erg vervelend en onpersoonlijk proces vind ik dit altijd. Natuurlijk weet je dat dit nou eenmaal bij de voorwaarden van de uitgeverijen hoort.’

‘Helaas spoken er na die tijd wel allemaal vragen door je hoofd van: Wat mankeert er dan aan mijn manuscript? Waar zitten de fouten? En hoe kan ik het dan verbeteren? Je blijft een beetje in het ongewisse zitten.’

‘Via internet kwam ik op de site van Storm Publishers terecht en ik vond de schrijfwedstrijd ontzettend interessant. Vooral omdat elke deelnemer feedback van de jury zou krijgen. Fijn! Daar kon ik dus heel veel van leren. Vandaar dat ik mijn manuscript heb opgestuurd.’

 

Jouw verhaal staat in de top tien. Hoe voelt dat?

‘Wow! Dat had ik dus nooit verwacht. Met een grote grijns opende ik ’s morgens de e-mail en las de uitslag. Het voelt geweldig om je naam tussen negen andere deelnemers te zien staan.’

 

Wat was je grootste inspiratiebron voor Het spel van de duivel?

‘Ik haal echt overal  inspiratie vandaan. Fantasie is eindeloos. Als ik een oud schilderij zie of een overwoekerd bospad tijdens een wandeling tegenkom, of ik bezoek tijdens mijn vakanties een oud  kasteel of iets dergelijks dan laat ik mijn fantasie de vrije loop. De inspiratie voor Het spel van de duivel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de 16de eeuw in een dorpje in Duitsland leefden er eens twee broers die op hetzelfde meisje verliefd werden. Helaas voor de oudste broer koos het meisje voor zijn jongere broer. Uit jaloezie heeft hij de twee van de rotsen gegooid. Echter kreeg hij spijt van zijn daad en als zoenoffer heeft hij een kerkje gebouwd uit de enorme rots waar hij zijn broer en geliefde de dood in had gejaagd. Het kerkje torent nu nog steeds boven het dorpje uit en je kan het bezoeken. Wat ik uiteraard gedaan heb! Mijn manuscript is door de jaren heen zo vaak herschreven dat dit verhaal er nog amper in voor komt maar dit was wel mijn inspiratiebron. ‘

 

Jouw manuscript viel binnen het genre Urban Fantasy. Is dat het genre waar jij je op wil richten?

‘Zeker! Je gaat zoeken naar een genre wat goed bij je past. Ik houd heel erg van het fantasierijke en het mysterieuze. Dit kun je heel goed toepassen in Urban Fantasy.’

 

Stel dat je wint, wat zijn dan je plannen?

‘Poeh! Als je wint is dit echt fantastisch maar dan ben je er natuurlijk nog lang niet. Ik wil graag meer schrijven, nog meer leren en samen met de uitgeverij een goed boek op de markt brengen dat door veel  lezers wordt gelezen.  Ik ben me heel goed bewust dat je hier keihard voor moet werken en knokken! En ik ben bereid om dat te doen.’

 

 

Aankomende maandag publiceren we het interview met Anita Henriët, auteur van  Instinct. Vrijdag 15 januari wordt op de YA Book Bash bekendgemaakt wie er naar huis gaat met een uitgeefcontract. Get your tickets now.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
* is verplicht
Bezoek de Young Adult Shop
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook