Interview 6 - Mascha Schoonakker - auteursfoto - kleinMascha Schoonakker (1990) maakte op twaalfjarige leeftijd via Harry Potter voor het eerst kennis met de fantasie. Sindsdien verslindt ze boek na boek. Verslinden op een zo voorzichtig mogelijke (lees: bijna neurotische) manier. Die vouwtjes in de rug van een kaft staan zo lelijk in de kast.

Na haar opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek kwam ze terecht op een laboratorium voor medicijnonderzoek en juist door dat wetenschappelijke in het dagelijks leven versterkte de behoefte aan een tegenwicht. Vandaar dat ze in haar vrije tijd graag de fantasie in duikt. Zowel door te lezen, als door het zelf te schrijven. Ze staat met Zielverzamelaar in onze top tien.

 

 

Waarom heb je besloten mee te doen aan onze schrijfwedstrijd?

‘Ik wilde al langer mijn manuscript voorleggen aan Storm Publishers omdat de doelgroep voor wie ik het geschreven heb dezelfde is als de doelgroep waar jullie je onder andere op richten. Plus, Storm Publishers komt heel sympathiek op mij over en dat vind ik ook erg belangrijk. Aangezien jullie op het moment dat ik het wilde insturen alleen manuscripten aannamen die via de wedstrijd binnenkwamen, moest ik wel meedoen. En gelukkig viel mijn manuscript binnen een van de thema’s.’

 

Jouw verhaal staat in de top tien. Hoe voelt dat?

‘Super, natuurlijk. Het geeft een enorm goed gevoel om te zien dat wat je geschreven hebt, gewaardeerd wordt door mensen die er verstand van hebben.’

 

Wat was je grootste inspiratiebron voor Zielverzamelaar?

‘Het idee voor het verhaal ontstond toen ik een film over de Dood zag, waarbij de Dood een dochter had. Dat concept wekte zo’n waterval aan inspiratie op dat ik meteen de tv heb uitgezet, mijn laptop heb gepakt en ben begonnen met schrijven. Ik gaf mijn eigen personificatie van de dood een fulltime baan, twee kinderen en een handjevol problemen om het interessant te maken en de basis van het verhaal begon vorm te krijgen.’

‘Verder kan ik mijn inspiratie uit de kleinste dingen halen. Al is het maar dat ene meisje dat tegenover me in de metro zat met die roze rugzak in de vorm van een eenhoorn. Een paar jochies van een jaar of elf zaten daar een beetje om te gniffelen en dat vond ik zo sneu dat ik me verplicht voelde om die tas – geheel in het thema van mijn manuscript – onsterfelijk te maken door hem te vereeuwigen in mijn verhaal. Natuurlijk moest dat wel op een logische manier. Daarom zadelde ik een van mijn hoofdpersonages diezelfde middag nog op met een stuiterbal van een zusje en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Hij daarentegen vervloekt me er waarschijnlijk om.’

 

Jouw manuscript viel binnen het genre Urban Fantasy. Is dat het genre waar jij je op wil richten?

‘Urban Fantasy is absoluut een van mijn meest favoriete genres, maar in de toekomst een uitstapje hier en daar sluit ik niet uit. Zo wil ik ooit nog wel een keer een goed horrorverhaal schrijven. Ik weet niet of dat er ook daadwerkelijk van gaat komen, maar het lijkt me wel leuk.’

 

Stel dat je wint, wat zijn dan je plannen?

‘Méér schrijven. Maar dat doe ik ook als ik niet win. Ik ben nu bezig met het tweede deel van Zielverzamelaar en voor een andere serie ligt de ruwe versie van het eerste deel te wachten op de volgende herschrijfronde. Dat gaat ook heel tof worden (al zeg ik het zelf 😉 ). Een serie die ik wat grootster aanpak. Veel magie, iets meer uitdagend qua wereldbouw, en uiteraard weer wat personages die zo heerlijk met zichzelf in de knoop zitten. Mocht ik winnen, dan hoop ik dat die verhalen ook interessant zijn voor Storm Publishers. Het winnen van de schrijfwedstrijd is namelijk niet mijn ultieme doel. Winnen zou pas het begin zijn.’

 

 

Aankomende maandag publiceren we het interview met Rémon Saaltink, auteur van Stilleven. Vrijdag 15 januari wordt op de YA Book Bash bekendgemaakt wie er naar huis gaat met een uitgeefcontract. Get your tickets now.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
* is verplicht
Bezoek de Young Adult Shop
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook