spring-stormElk seizoen organiseert Storm Publishers een seizoensevenement. Op zaterdag 2 mei vindt in die hoedanigheid Spring Storm plaats!

 

Spring Storm – Hoe maak je levensechte karakters?

Een personage levensecht maken is niet zo gemakkelijk, maar wel ontzettend belangrijk. Denk je maar eens in; als personages onlogische keuzes maken of dingen doen die helemaal niet kunnen zonder dat er een goede verklaring voor is, dan stort een verhaal helemaal in. Met het oog op de schrijfwedstrijd van Storm Publishers die op dit moment loopt, staat dit eerste seizoensevenement in het teken van het ontwikkelen van personages. Aan de hand van workshops van verschillende sprekers komen alle aspecten aan bod. Zo helpt Marijke F. Jansen jou om met behulp van een zes stappenplan een realistisch personage te creëren. Michael Mandersloot leert jou hoe je door creatief schrijven een personage levensecht in jouw verhaal neerzet. Vervolgens ga je in groepjes aan de slag met het verder ontwikkelen van je eigen personages. Auteurs Olga Hoekstra en Jen Minkman zijn hierbij aanwezig om je te helpen. Een hele middag waarin je alle aspecten tegenkomt omtrent de karakterontwikkeling van een personage, onder professionele begeleiding van uitgever Natasja Storm.  Voor schrijvers en deelnemers van de YA en NA-schrijfwedstrijd is dit een unieke kans om dit onderdeel (nog) beter onder de knie te krijgen. Laat je verrassen en inspireren door alle sprekers in de bloemrijke omgeving van Locus Flevum in Lelystad.

Wat: cursus personages ontwikkelen
Waar: Locus Flevum, GroeneVelden 18-20, Lelystad
Wanneer: zaterdag 2 mei 13:00 – 16:30
Kosten: €12,50
Opgave: via het inschrijfformulier ! Mail dit naar freya@stormpublishers.com

Dagindeling

12:45-13:00: Ontvangst op Locus Flevum
13.00-13.30 Levensechte personages ontwikkelen
13.30-14.30 Personages levensecht beschrijven
14.30-16:00 Werken aan eigen personages
16:00: Nabespreking met koffie, thee, muffins en een chocolaatje
16:30: Afscheid nemen

 

Over Marijke F. Jansen

Marijke heeft al vanaf haar jongste jaren een passie voor lezen en schrijven. Als tiener bemachtigde ze een bijbaantje in de boekhandel en na haar opleiding Communicatie is ze als vertegenwoordigster aan de slag gegaan bij Centrale Uitgeverij Deltas. In 2012 was ze een van de winnaars van de eerste Dark Romance-schrijfwedstrijd van young-adults.nl, waarna haar novelle Muze gepubliceerd werd in de verhalenbundel Dark Romance – Verboden verlangen. Als jurylid van de tweede Dark Romance-schrijfwedstrijd viel haar op dat wanneer de karakters van een verhaal niet goed ontwikkeld zijn, een heel verhaal kan instorten. Daarom maakte ze een workshop over hoe je levensechte karakters kunt ontwikkelen. In haar vrije tijd schrijft ze verhalen, recensies en columns.

 

Over Michael Mandersloot

Michael is al zijn hele leven actief als lezer en schrijver. Als student verruilde hij Journalistiek voor Literatuurwetenschap. Daarna deed hij een master Redacteur/editor. Met een kritische bril en een rode pen was hij dan ook goed uitgerust om zich voor young-adults.nl en Storm Publishers in te zetten. Als jurylid jureerde hij de verhalen van de Dark Romance- en Dystopia-schrijfwedstrijden. Als redacteur heeft hij De jongen uit het woud en Hitte geredigeerd. Speciaal voor Spring Storm heeft hij een workshop ontwikkeld, zodat jij straks personages levensecht kan beschrijven. Naast zijn werk voor Storm Publishers is hij tijdens kantooruren redacteur bij een educatieve uitgeverij.

 

LocatieLocus Flevum

Locus Flevum is een bloementuin bij Lelystad. De tuinen zijn aangelegd door Lucien en Jikke Hamerpagt en zij vallen hiermee regelmatig in de prijzen. In 2010 werden de tuinen genomineerd bij de internationale prijsvraag voor landschapsarchitecten “Best Private Plot”. Daarnaast werden ze in 2010 eerste tijdens het Tuinfestival van Appeltern met hun inzending “Het Nest”. In 2012 en 2013 werden twee tuinen van Locus Flevum genomineerd voor de prijs van groenprofessionals “Tuin van het Jaar”. Surf zeker eens naar de website om te zien hoe ontzettend mooi de locatie is! www.locusflevum.nl

 

Hoe te bereiken

Het adres:
Groene Velden 18-20
8211 BA Lelystad

Bereikbaarheid met het Openbaar Vervoer:
Vanaf Amsterdam
Neem de intercity naar Lelystad. In Lelystad neem je bus 1 richting Lelycentre. Stap uit bij bushalte Langezand. Vanaf deze halte is het nog 10 minuten lopen naar Locus Flevum. De totale reistijd bedraagt een uur.

Vanaf Utrecht
Neem de stoptrein naar Almere Centrum. Vervolgens neem je de intercity naar Lelystad. In Lelystad neem je bus 1 richting Lelycentre. Stap uit bij bushalte Langezand. Vanaf deze halte is het nog 10 minuten lopen naar Locus Flevum. De totale reistijd bedraagt anderhalf uur.

Vanaf Zwolle
Neem de intercity naar Den Haag en stap uit op Lelystad. In Lelystad neem je bus 1 richting Lelycentre. Stap uit bij bushalte Langezand. Vanaf deze halte is het nog 10 minuten lopen naar Locus Flevum. De totale reistijd bedraagt een uur.

 

Meer informatie

Stuur voor meer informatie een e-mail naar freya@stormpublishers.com onder vermelding van ‘Spring Storm’.

Dit evenement is ook te vinden op Schrijven Online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
* is verplicht
Bezoek de Young Adult Shop
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook