912

vlnr: Tim Lommerse (3de), Mascha Schoonakker (1ste), Oli Veyn (2de)

Afgelopen vrijdag was de uitreiking van de YA en NA schrijfwedstrijd die wij in 2015 organiseerden. De deadline hiervan sloot op 31 augustus 2015. Deelnemers konden een manuscript tussen de 50.000 en 90.000 woorden insturen waarbij ze mochten kiezen uit drie thema’s: urban fantasy, new adult of thriller. Meer dan vijftig manuscripten werden ingestuurd waardoor de schrijfwedstrijd een groot succes was!

Begin november maakten we de shortlisters bekend. Vanaf dat moment was het een ware strijd. De deelnemers hebben allemaal mooie verhalen geschreven, maar er kan slechts één de winnaar zijn! Over het winnende verhaal schreef de jury het volgende:

Alles klopt aan dit verhaal. De plot is er een die we nog niet eerder heb gezien, de karakters zijn driedimensionaal en de dialogen zijn heel fijn om te lezen. Door de goede verteltrant zien we helemaal voor ons hoe de wereld van de hoofdpersoon eruitziet, en worden de raarste dingen (het is natuurlijk wel een fantasyverhaal) plotseling heel normaal. Erg overtuigend!

Het verhaal wat bij dit juryrapport hoort is Zielverzamelaar, geschreven door Mascha Schoonakker. Zij krijgt van Storm Publishers een uitgeefcontract. Wij feliciteren haar van harte en kijken uit naar een mooie samenwerking.

De nummer twee is  Oli Veyn met haar verhaal De orde van de Poortwachters en de nummer drie is geworden Tim Lommerse met Grensland. Ook van harte gefeliciteerd natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
* is verplicht
Bezoek de Young Adult Shop
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook