YA boekenweekDit jaar komt het CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek), de organisatie die alle overkoepelende acties voor boekhandels en uitgeverijen organiseert zoals de Boekenweek, met een Young Adult Boekenweek genaamd Literatour. De invulling die het CPNB aan deze week gaf, was niet helemaal wat lezers, auteurs, boekhandels en uitgeverijen in gedachten hadden bij een Young Adult Boekenweek. Vandaar dat een verzameling van boekhandels en auteurs nu een alternatieve week houden genaamd de YA Boekenweek.

De YA Boekenweek bestaat uit verschillende evenementen die van 20 tot en met 27 maart gaan duren. Auteur Olga Hoekstra heeft daarnaast zelf het initiatief genomen om een YA NA BOOK TOUR te organiseren. Storm Publishers vindt dit een ongelofelijk leuk initiatief en heeft hier ook haar samenwerking aan verbonden. Samen met mede-auteur Jen Minkman is Olga Hoekstra in de YA Boekenweek op verschillende plekken aanwezig om vragen te beantwoorden en boeken te signeren. Hieronder een overzicht van de activiteiten van deze week waarbij onze auteurs aanwezig zijn. (Deze lijst kan nog aangevuld worden)

20 maart: Book Tour

Waar:
BoekenPlus
West Voorstraat 5
Oud-Beijerland (19:00)

Wat:
Je bent welkom vanaf 19:00. Om 19:30 begint er een paneldiscussie met young en new adultauteurs Eva Moraal, Jennefer Mellink en Jen Minkman. Lis Lucassen (pseudoniem van Olga Hoekstra) zal de paneldiscussie leiden en vragen stellen. (Heb je ideeën voor vragen? Laat ze in een reactie hieronder achter! Wij geven ze dan door aan Olga!)

Vanaf 20:00/20:15 begint het speeddaten met auteurs. Hierin kun je persoonlijk vragen stellen aan auteurs over schrijven en hun boeken. Na het speeddaten kun je nog rondkijken in de BoekenPlus en je boeken laten signeren door de auteurs.

Toegang:
Gratis

26 maart: Boekpresentatie Hitte

Waar:
Boekhandel Verkaaik
Lange Tiendeweg 35
Gouda (19:00)

Wat:
De boekpresentatie van Hitte gaat eindelijk plaatsvinden op 26 maart. Hoewel het e-boek al vanaf 14 februari beschikbaar is, komt op 26 maart ook eindelijk het fysieke boek uit. Lisette Jonkman neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Jij hebt de kans om vragen aan Natasja Storm, Lis Lucassen en Lisette Jonkman te stellen. Daarnaast is er gelegenheid om je boek te laten signeren. Ook is er een wedstrijd ‘wie komt er het meest zomers gekleed’ waarmee je een zomerpakket kunt winnen. Naast taart eten is er dus genoeg leuks te doen.

Toegang:
Gratis, maar wel opgeven via freya@stormpublishers.com. Vol is vol!

Mochten wij horen van nog meer evenementen in de YA NA Book Tour dan laten we dat zeker horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
* is verplicht
Bezoek de Young Adult Shop
Volg ons op Twitter
Vind ons op Facebook